Ladataan Tapahtumat

« Takaisin kalenteriin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lapua-Jotos 2020

16.5.2020 - 17.5.2020

Lapua-Jotos 2020

Lapuan reserviläisjärjestöt järjestävät jotoksen Lapuan Simpsiöllä toukokuussa 16.-17.5.2020 yhteistyössä MPK ry (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) kanssa. MPK:n internetsivuilta löytyy koulutuskalenteri, jonne tapahtumaan on avattu kolme kurssia ilmoittautumista varten. Kurssit löytyvät helpoiten osoitteesta mpk.fi ja sieltä koulutuskalenteri, josta valitsee yksiköksi Pohjanmaa, jolloin kaikki Pohjanmaan alueen tapahtumat tulevat listatuksi.

Tapahtumassa on kolme sarjaa, hinnat per osallistuja:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101225

– Nuoret (15-18 vuotiaat), hinta 20 €

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101436

– Naiset, hinta 20 €

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101308

– Reserviläiset, hinta 25 €, sisältää patruunamaksun

Nuorten ja naisten sarjoihin osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä, suoritettua varusmiespalvelusta, tai naisten vapaaehtoista asepalvelua.

Reserviläisten sarjaan osallistuvat reserviläiset, jotka saavat tapahtumaan osallistumisesta myös puolustusvoimien myöntämiä rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

Jotokseen osallistutaan joukkueittain, suositeltava partion koko on 3-4 henkilöä, mutta 2 tai 5 hengen partio voidaan sallia, jos tästä ei aiheudu eritystä haittaa tai etua partiolle. Nuorten sarjaan otetaan myös yksittäisiä ilmoittautuneita mukaan, jos heille käy liittyminen muihin joukkueisiin. Tällä pyritään mahdollistamaan myös yksittäisten nuorten mukaantulo, jos kaveria ei tapahtumaan saa mukaan.

Kukin partio kantaa mukanaan tarvittavan välineistön, vaihtovaatteet, ruoan ja juomansa, yms. Reitillä on muutamia vesipisteitä järjestetty, joista kilpailijat voivat täyttää juomapullonsa.

Jotos alkaa lauantaiaamuna Lapuan Simpsiön hiihtomajalta ja päättyy samaan paikkaan sunnuntaina iltapäivällä, jolloin osallistujille on tarjolla lihaisa hernekeitto ja peseytymismahdollisuus. Tapahtumassa on mukana myös Kauhavan sotilaskotiyhdistys, joka on paikalla lähtöalueella lauantaiaamuna, majoitusalueella samana iltana, sekä maalialueella sunnuntaina iltapäivällä.

Jotoksen reitin pituus on suunnistustaidoista riippuen lauantaina noin 20-25 km ja sunnuntaina noin 15 km. Jotoksen reitti kulkee Simpsiöllä ja sen länsipuolella. Reitin pituus on suunnilleen sama kaikilla sarjoilla. Kilpailijat osallistuvat matkan aikana rasteille, joissa mitataan sarjasta riippuen, joko reserviläistaitoja, ja tai erä- ja retkeilytaitoja. Nuoret ja naiset eivät saa muuttuneen lainsäädännön vuoksi osallistua MPK:n kursseilla sotilaalliseen koulutukseen, joten siksi heidän rasteistaan on sotilaalliset asiat jätetty pois.

Terveisin,

Kurssinjohtajat Marko Kohtala 040-93 88 048, Jani Hantula 040-53 26 870 ja Petri Kojonen 040-54 55 704

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
16.5.2020
Loppuu:
17.5.2020
Tapahtumaluokat:
,