Ladataan Tapahtumat

« Takaisin kalenteriin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen reservipataljoona vapaussodassa -kirjan julkistamistilaisuus

21.1.2020 @ 18:00 - 21:00

Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen reservipataljoona vapaussodassa

Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry on kustantanut kolmannen eteläpohjalaisista vapaussodan pataljoonista kertovan kirjan. Aikaisemmat kirjat Asevelvollisten vapaussota sekä Pohjanmaan lakeuksilta Hämeen sydänmaille ovat loppuunmyytyjä.

FT Tuomas Hopun kirjoittaman kirjan ”Tampereen taisteluista Pälkäneelle ja Hauholle – Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen reservipataljoona vapaussodassa” käsittelee Etelä-Pohjanmaan I reservipataljoonan vaiheita vapaussodassa. Pataljoonan miehistössä oli eniten miehiä Kauhajoelta ja Ilmajoelta, mutta runsaslukuisesti myös Ylistarosta, Ylihärmästä, Jalasjärveltä, Peräseinäjoelta, Kuortaneelta, Seinäjoelta, Nurmosta ja Lehtimäeltä. Kirjan lopussa on DI Aarne Korpi-Kyynyn laatimat miehistöluettelot.

Pataljoona kulki Vilppulasta Tamperetta kohti etenevien valkoisten joukkojen jäljessä. Sitä ei ollut ehditty mainittavasti kouluttaa, kun se joutui maaliskuun lopulla Messukylän ja Tampereen raskaisiin taisteluihin. Tampereen valtauksen jälkeen pataljoona siirrettiin Pälkäneen – Hauhon rintamalle, jossa sillä oli edessään vielä kaksi ankaraa taistelua. Vain hieman yli kuukauden kestäneen sotaretken aikana pataljoonasta oli kaatunut tai haavoittunut kuolettavasti 90 miestä.

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään tiistaina 21.1.2020 klo 18.00 Ojalan Pakari-kahvilassa, osoite Topeeka 42, Kauhajoki.

FT Tuomas Hoppu on paikalla esittelemässä kirjaa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja sinne on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lisätiedot:
Tapani Tikkala
Puheenjohtaja
Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry
tapani.tikkala@netikka.fi
+358 46 593 8156
Kauppapuistikko 28 B 19, 65100 Vaasa, Finland

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
21.1.2020
Aika:
18:00 - 21:00
Tapahtumaluokka: