Ladataan Tapahtumat

« Takaisin kalenteriin

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ampuma-asekouluttajakoulutus Pohjanmaan poliisilaitoksella

3.6.2022 @ 08:30 - 13:30

Pohjanmaan poliisilaitos järjestää yhdistyslain 4 §:n mukaisten luvanvaraisten yhdistysten (ampumaseura) ampuma-asekouluttajien koulutuksen perjantaina 3.6.2022, kello 08.30 – 13.30. Koulutuspaikkoina toimivat Vaasan pääpoliisiasema (15), Seinäjoen poliisiasema (40) ja Kokkolan poliisiasema (30). Paikkamäärät mainittu suluissa. Koulutus on suomenkielinen.

Ampuma-asekouluttajakoulutuksen suorittanut voi hakea kouluttajahyväksynnän ja antaa tämän jälkeen aktiivisuustodistuksia ampuma-aselupaharkintaa varten. Todistus tarvitaan haettaessa lupaa pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla ja erityisen vaarallisilla aseilla tapahtuvaan urheilu- ja harjoitusammuntaan. Koulutus ei valmenna ampuma-aseilla tapahtuvaan toimintaan, vaan aktiivisuustodistusten antamiseen yhdistyksen jäsenille näiden hakiessa ampuma-aselupia poliisilaitokselta.

Koulutus on myös tarkoitettu ensisijaisesti Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella toimiville yhdistyksille, mutta mikäli paikkoja jää täyttämättä, voi muidenkin alueiden yhdistyksen edustajat osallistua.

Hyväksymisen edellytykset
Ampuma-aselain 45 e §:n vaatimukset ampuma-asekouluttajalle on: vähintään 20-vuotias, hänellä on ampuma-aseen hallussapitolupa tai rinnakkaislupa, on yhdistyslain 4 §:n mukaisen yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa ja suorittanut ampuma- asekouluttajakoulutuksen.

Ilmoittautuminen henkilökohtaisesti
Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu, 35 euroa, johonkin Pohjanmaan poliisilaitoksen lupa-asioiden toimipisteeseen. Toimipisteissä saattaa olla ruuhkaa ja on varauduttava jonotukseen. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.5.2022 saakka.

Ilmoittautuminen sähköpostitse
Lähetä sähköposti 20.5.2022 mennessä osoitteeseen aseasiat.pohjanmaa@poliisi.fi Ilmoita viestissä koulutukseen osallistuvan nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot (kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero) sekä yhdistyslain 4 §:n mukainen yhdistys, joka hakee ampuma-asekouluttajahyväksynnän koulutukseen ilmoittautuvalle.

Maksaminen
Sähköpostilla tulevat ilmoittautumiset pääsääntöisesti laskutetaan ja maksu tulee olla suoritettuna ennen koulutuksen alkua.

Osallistujan on koulutustilaisuudessa todistettava henkilöllisyytensä ja esi-tettävä kuitti edellä mainitun maksun suorittamisesta.

Koulutuksen jälkeen
Yhdistys jättää hakemuksen poliisilaitokselle ampuma-asekouluttajan hyväksymistä varten ja silloin tulee esittää yhdistysrekisteriote, yhdistyksen hallituksen päätös ampuma-asekouluttajan asettamisesta, yhdistyksen säännöt ja päätös, että yhdistys (seura) on yhdistyslain 4 §:n mukainen yhdistys sekä ampuma-asekouluttajaksi asetettavan suostumus tehtävään. Hyväksyminen maksaa 72 euroa.

Lisätietoja
Koulutuksen sisällöstä ylikomisario Pasi Vuorenmaa p. 0295 415781, ilmoittautumisesta ja maksuista lupaesimies Katja Ojutkangas p. 0295 447848 ja lupaesimies Anu Paloheimo p. 0295 447468

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
3.6.2022
Aika:
08:30 - 13:30
Tapahtumaluokka: